Interview Rilan & The Bombardiers
Terug naar overzicht
Share

Interview Rilan & The Bombardiers

Rilan & The Bombardiers
“Muziek eases my mind”

Tekst: Louise Lohmeier

Rilan Ramhane en zijn band brengen rock ’n soul naar een volledig nieuw level. Eerder dit jaar kwam ze met  hun single ‘Supernatural, een soulnummer in een groovy jasje, dat zowel in Nederland als over de grens goed werd ontvangen. We spreken Rilan over zijn funky, muzikale kleurenpalet.

Heb je zin in Festival Mundial?
“Het lijkt me enorm gaaf! Het is mijn eerste keer op Festival Mundial en ik kijk er enorm naar uit!”

Wat vind je leuk aan het festival?

“Ik heb al veel enthousiaste verhalen over Mundial gehoord, vooral over de veelzijdigheid en de toffe acts en muziek. Zelf ben ik er nog nooit geweest, dat werd dus hoog tijd!”

Waar ben je op muzikaal vlak momenteel allemaal mee bezig?
“Momenteel werk ik aan een album dat na de zomer klaar moet zijn. Daarnaast treed ik deze zomer veel op in het binnen- en buitenland. Wat erg leuk is, is dat mijn muziek is opgepakt door buitenlandse series zoals Shut Eye en Shooter.
Naast het ontwikkelen van muziek ben ik ook altijd bezig met het finetunen van mijn liveshows. Ik vind het belangrijk om na afloop van de show een korte samenvatting van het geheel te maken en terug te koppelen wat er goed ging, en wat er beter kan.” We willen de beste live show geven en daar moet veel liefde en aandacht in.

Hoe zou je jouw muziek het beste omschrijven?
“Een mengelmoes van stijlen.”


Wat is de boodschap die Rilan & The Bombardiers wil overbrengen?
“Wij hebben niet een boodschap, elk liedje heeft een eigen verhaal. Muziek verbindt mensen met elkaar en dat is wat wij mooi vinden.”


Wat wil je nog bereiken op persoonlijk én muzikaal vlak?
“Ik wil eerst mijn debuutplaat uitbrengen na de zomer. Daarnaast wil ik graag mooie reizen maken en veel optreden met de band!”

Wat doet muziek met je?
“Muziek is echt een uitlaatklep. It eases my mind. Ik hou van veel verschillende soorten muziek; jazz, disco, hiphop.”

Interview Rilan & The Bombardiers