Festival Mundial's zondag
Terug naar overzicht
Share

Festival Mundial's zondag

De dertigste editie van Festival Mundial was een enorm succes!
 
Geen hoekje van het unieke festivalterrein in de Spoorzone in Tilburg is dit weekend onbenut gelaten. Overal was van alles te beleven. Verspreid over negen podia waren optredens van o.a. Rilan & The Bombardiers, Honne, TenTemPiés en Skip & Die. Gedanst werd er naar hartelust op gave feestjes van Zoete Zin, Archy en Gaande. Broederliefde verzorgde dit jaar het verrassingsoptreden. De heren lieten de met een uitzinnig publiek gevulde Fontys Koepelhal schudden op z'n grondvesten. 
 
Vanaf het podium in De Tuin riep Shary-An zondag: “Dit is veruit het mooiste podium waar ik dit festivalseizoen heb gestaan. Jullie zijn fucking vet publiek.”
 
De zwoele, rauwe stem van Jeangu Macrooy bracht zondag de Fontys Koepelhal in totale vervoering. Broken Brass Ensemble brak de tent af, sprong van het podium en bouwde vervolgens nog even een feestje tussen het publiek. In De Klas vertelde Arjan Erkel op indrukwekkende wijze over zijn ontvoering in Dagestan. Linde Schöne bracht haar vernieuwende Nederlandstalige R&B naar De Tuin. En ook Brainpower en zijn Big Band Theory maakten er een feestje van.
 
Alle ingrediënten waren aanwezig voor een ideaal festivalweekend. Er hing een onovertroffen sfeer en een unieke vibe. Het is gelukt om een nieuw publiek te bereiken en toch het oude gevoel te behouden. Jong en oud liep met een glimlach op zijn gezicht rond. Het was een geweldig weekend!

Festival Mundial's zondag